Mâna Sfintei Parascheva

Publicat

Poartă-i tu mâna să facă o lucrare frumoasă ...

Mâna Sfintei Parascheva

 

Când Bunul Dumnezeu îți dăruiește bucuria de a fi părinte, atunci, dator ești față de copii să-i crești, să-i educi și să faci tot ce-ți stă în putință ca viața copiilor tăi, pe care i-ai primit în dar, să o ridici la înălțimea darului; așa trăiești, alături de ei, toate tristețile vieții lor, dar niciodată nu ești singur în acest demers. Preasfânta Fecioară Maria și toți sfinții la care te rogi îți stau alături, în grija pentru sufletele pe care le-ai primit ca să le dăruiești la rândul tău iubire. De-a lungul vieții mele de părinte, m-am convins, nu o dată, de acest adevăr și iată doar unul din aceste momente care arată că minunile se petrec mereu, trebuie doar să crezi, să te rogi și să le recunoști.

Fiica mea a absolvit cu bine Liceul de Artă din orașul natal și, după lungi discuții în care trebuia să aleagă între artele plastice și medicină veterinară, a decis să continue drumul artei, hotărându-se să urmeze cursurile Academiei de Arte din Iași. S-a pregătit mult, cu toată seriozitatea care-i era caracteristică și a venit ziua examenului.

Locuiam la niște prieteni în Iași, care ne-au pus la dispoziție toate cele necesare în acea perioadă și cărora le suntem foarte recunoscători.

În dimineața examenului, fiica mea a plecat la Academie cu toate emoțiile firești unui asemenea moment, iar eu am rămas acasă, cu o cantitate cel puțin egală de emoții. La un moment dat, tensiunea mea psihică a devenit atât de mare, încât am simțit foarte tare nevoia să merg și să cer ajutorul Cuvioasei Parascheva, cum am făcut și cu alte ocazii, în timpul studiilor mele (liceul și facultatea le-am făcut la Iași). Era cam între orele 11:30-12:00; examenul începuse la ora 9:00 și timpul de lucru era de patru ore. Stând lângă Sfintele Moaște ale Cuvioasei, mă rugam: „Cuvioasă Maică Parascheva, ajut-o pe fiica mea în acest moment important din viața ei. Poartă-i tu mâna să facă o lucrare frumoasă și să poată ocupa un loc la această facultate.”

A trecut timpul și am mers să o aștept să iasă de la examen. În sfârșit, ne-am întâlnit și nu mică mi-a fost mirarea când primele cuvinte pe care mi le-a spus au fost acestea: „Mamă, am avut niște emoții îngrozitoare și mergea foarte greu lucrarea. Dar, pe la 11:30-12:00, deodată mi-a venit așa o ușurare și parcă-mi purta cineva mâna; am început să lucrez cu multă îndemânare și am reușit să termin la timp.”

Lucrarea fiicei mele, după spusele profesorilor, a fost, de departe, cea mai bună și, după toate probele susținute, a intrat la această facultate a doua, în ordinea mediilor; între timp a și absolvit Academia de Arte, a susținut examenul de masterat, fiind foarte apreciată, și, acum, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate va reuși să împlinească ceea ce și-a propus.

Eu nu pot decât să mulțumesc Bunului Dumnezeu, Sfintei Fecioare Maria, Sfintei Cuvioase Parascheva și tuturor sfinților pentru tot ajutorul. Am scris aceste rânduri în semn de adâncă mulțumire către Cuvioasa Parascheva pentru tot ajutorul dat și ca o mare rugăciune, să nu o părăsească nici acum, când trece printr-o mare încercare. Am toată credința că, așa cum a ajutat-o atunci, o va ajuta și acum și va aduce liniște și bucurie în sufletele noastre.

Mari sunt minunile pe care sfinții lui Dumnezeu le fac pentru noi și ele trebuie cunoscute, nu spre mândria noastră, că noi suntem nevrednici, ci spre slava lor și a lui Hristos, Dumnezeul nostru. Știu că este așa și de aceea mă rog Bunului Dumnezeu, Măicuței Lui Sfinte și tuturor sfinților să nu mă părăsească niciodată și să mă ierte pentru greșelile mele cele mari și nenumărate. Aduc mijlocitoare pe Sfânta noastră Maică Parascheva, căreia mă rog din tot sufletul și am toată încrederea că mă va ajuta. Trebuie să am răbdare și să nu contenesc a mă ruga.

Cu multă și adâncă recunoștință, o mamă.

 

Anonim

Text preluat din volumul 1 al lucrării „Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva”, Editura Doxologia - Iași, 2011